עמיר לרנר – מנכ”ל בית איזי שפירא
סרטים לא רק מציגים מציאות, הם גם משנים מציאות ומשפיעים עליה. קולנוע המציג את המרחב הציבורי כפי שהוא באמת וכפי שאנו שואפים שיהיה, הינו חלק משמעותי מהדרך בה החברה לומדת לקבל את השונה. זה נכון לגבי מיעוטים אתניים, זה נכון לגבי אפרו אמריקאים וזה נכון גם לגבי אנשים עם מוגבלות.
עו”ד עירית גזית – מנהלת המחלקה המשפטית, סנגור ומיצוי זכויות, אקים ישראל
עו”ד נועה בן שאול – סנגור משפטי ומרכז מידע, אקים ישראל
סיגל פרץ יהלומי – מנכ”לית אקים ישראל
בשנת 2013 אקים ישראל יזמה את פיתוחו של מדד הכללה (Inclusion) של אנשים עם מוגבלות שכלית בחברה הישראלית.
מהמדד בשנת 2022 עולה כי חל שיפור בעמדות הציבור הרחב לטובת הכללת אנשים עם מוגבלות שכלית בחברה, לצד תת ייצוג שלהם בתקשורת.
עו”ד נועה ביתן – סנגור משפטי, הנגשה ומרכז מידע, אקים ישראל
איכות חייהם של אנשים עם מוגבלות שכלית מושפעת במידה רבה ממידת ההכללה שלהם על ידי החברה. במאמר על מדד ההכללה של אנשים עם מוגבלות שכלית בחברה הישראלית שבחן את עמדות הציבור הרחב כלפי אנשים עם מוגבלות ואת מדיניות השלטון המקומי בערים בישראל כלפיהם.
קלאודיה קובי – אם מייסדת וחברת ועד מנהל, מפתחת התפיסה החינוכית של כנפיים של קרמבו
מירב זייגר-קובר – פסיכולוגית חברתית ומנחה מקצועית, כנפיים של קרמבו
מירב בועז – מ”מ מנכ”לית וסמנכ”לית פיתוח משאבים וקשרי חוץ, כנפיים של קרמבו
המאמר בוחן את התפיסה האידיאולוגית של תנועת “כנפיים של קרמבו”, השפה המדוברת בה והמבנה שלה, לאור גישות השמות במרכז את האדם, הסובייקט, ומציעות דרכים לשילובו בכלל החברה
שוש קמינסקי – ממונה על החטיבה הקהילתית ופיתוח משאבי ידע, בית איזי שפירא
שיקום מבוסס קהילה הוא אסטרטגיה התומכת בהשתתפות מלאה של אנשים עם מוגבלויות בחיי הקהילות שלהם ובהכללתם בהן. אסטרטגיה זו מתמקדת בפיתוח מענים לצרכים של אנשים עם מוגבלויות בתוך הקהילות שלהם, ויישומה כרוך בשיתוף פעולה הדוק עם האנשים עם מוגבלויות עצמם ועם בני משפחותיהם, כדי להתגבר על מחסומים פיזיים וחברתיים.
ד”ר מאיה דנק, מנהלת פרויקט
ד”ר ברברה רוזנשטיין, מעריכה ראשית
ד”ר יהודית זמיר, מעריכה
תנועת הנוער “כנפיים של קרמבו” פועלת מתוך חזון לשילוב ילדים עם צרכים מיוחדים במסגרת תנועת נוער נורמטיבית. המחקר הנוכחי בחן את השפעתה של תנועת “כנפיים של קרמבו” על שני מעגלי השפעה עיקריים: החונכים והוריהם. הדו”ח מציג את האופן בו התבצע המחקר, מטרות ההערכה, שאלות המחקר ושיטותיו, את הממצאים וניתוחם, ודן במשמעויות ובמסקנות האופרטיביות העולות מניתוח זה.