Zero Project 2023 – פאנל מומחים
מפגש זה הוא חלק מ- – כנס Zero Project 2023 בנושא חיים עצמאיים והשתתפות פוליטית.
הוא מפגיש בין זוכי פרויקט Zero ואחרים שפיתחו שיטות כיצד להעצים סנגור עצמי, כולל יצירת דיאלוגים עם מקבלי החלטות בחברה ועבודה עם צעירים בעלי פוטנציאל מנהיגות.
קבוצת מנהיגות ארצית גאווה ומוגבלות – בית איזי שפירא
פאנל הסיכום של הכינוס “על גאווה ומוגבלות” שאורגן על ידי קבוצת מנהיגות ארצית גאווה ומוגבלות של בית איזי שפירא בסיוע הקריה האקדמית אונו ואגודת הלהט”ב בישראל.
דיינה קפל – מרפאה בעיסוק, המרכז לייעוץ טכנולוגי, בית איזי שפירא
לילך בר – עובדת סוציאלית קהילתית, רכזת המרכז לפיתוח מנהיגות, בית איזי שפירא
אורלי הבל – קלינאית תקשורת, אייזק ישראל
אסנת יחזקאל-להט – אשה לאשה — מרכז פמיניסטי חיפה
וובינר שהוצג במסגרת סדרת וובינרים בנושא טכנולוגיה מסייעת של ה EASPD ועוסק בטכנולוגיה המסייעת בקידום ייצוג עצמי מגיל צעיר, במנהיגות של אנשים המשתמשים בתת”ח וכן מתאר את קבוצת המנהיגות של פורום לבריאות.
יואב קריים – מנהל שותף של האשכול לשינוי חברתי
יואב קריים השתתף בכנס השנתי של Zero Project שנערך בווינה, אוסטריה, ב – 20 בפברואר 2019. בפאנל על השתתפות ומנהיגות, יואב דיבר על ייצוג עצמי, השתתפות ומנהיגות ותרומתו לעולם ללא חסימות.
פידה טאהא – קבוצת נשים מנהיגות, בית איזי שפירא
מיטלי אהרוני – קבוצת נשים מנהיגות, בית איזי שפירא
בסרטון, אשר הוצג באו”ם על ידי ג’ין יודס, בכנס שדיבר על הדרה של נערות ונשים, מראה שתי נשים מ’קבוצת ההקמה’ של מנהיגות נשים עם מוגבלות, שמספרות על ניסיון החיים של אישה עם מוגבלות בישראל.
ג’ין יודס – מנכ”לית, בית איזי שפירא
מנכ”לית בית איזי שפירא, ג’ין יודס, הציגה באירוע צד בוועידת המדינות החברות לאמנה הבינלאומית לזכויות אנשים עם מוגבלויות, את תכנית מנהיגות הנשים עם מוגבלויות של בית איזי שפירא.
ג’ין יודס – מנכ”לית, בית איזי שפירא
מנכ”לית בית איזי שפירא, ג’ין יודס, הציגה את נושא ההשתתפות הפוליטית והכרה שוויונית בפני החוק, במסגרת שולחן עגול שנערך במליאה הכללית של וועידת המדינות החברות לאמנה הבינלאומית לזכויות אנשים עם מוגבלויות.
שוש קמינסקי – ממונה על החטיבה הקהילתית ופיתוח משאבי ידע, בית איזי שפירא
שי אסולין – מסנגר עצמי חבר בקבוצת מנהיגות ארצית
שי אסולין מתאר בהרצאתו את ניסיונו האישי ופעילותם של חבריו לקבוצות הייצוג העצמי: קבוצות של מנחים ומסנגרים שמטרתן סינגור עצמי ושיתוף פעולה לקידום חקיקה לטובת שוויון לאנשים עם מוגבלות שכלית.
שוש קמינסקי הדגישה כי הרעיון המוביל את הפרויקט של קבוצות הייצוג העצמי הוא “כלום אודותינו -בלעדינו”: הקבוצות מאפשרות לאנשים עם מוגבלות שכלית לעמוד על זכויותיהם, להשמיע את קולם בנוגע לרצונותיהם ולסדרי העדיפויות שלהם והן מהוות מקום לפיתוח מנהיגות.
שוש קמינסקי, הממונה על החטיבה הקהילתית ופיתוח משאבי ידע, בית איזי שפירא ושי אסולין, מסנגר עצמי חבר בקבוצת מנהיגות ארצית,דיברו ביום העיון “חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (1998) – הישגים, יעדים ואתגרים” שהתקיים בבית המשפט העליון ב – 6 בינואר 2016.
קרסטינה הרווארט, עמותת הזדמנויות שוות לאנשים עם מוגבלות, הונגריה
ההרצאה מתמקדת בחשיבות הסינגור העצמי עבור אנשים עם אוטיזם כפי שהיא משתקפת ברפורמות מתקדמות בהונגריה, ובהן הפרויקט “שמונה נקודות” וייסוד הארגון החוץ ממשלתי הראשון בהונגריה שמונהג ונשלט על ידי אנשים עם אוטיזם.
ההרצאה נישאה בכנס הבינלאומי השישי של בית איזי שפירא בתחום המוגבלויות: “אחדות ושונות – הלכה למעשה” – 2015
אפרים מוהלוקן – סינגור עצמי של אנשים עם מוגבלות שכלית, דרום אפריקה
אפרים מוהלוקן מדבר בהרצאתו על השינוי שחל בחייו עם הצטרפותו לתנועה לסינגור עצמי של דרום אפריקה: הוא החל במסע לעצמאות, סינגור עצמי והשתלבות בחיי הקהילה. אפרים מהווה השראה לאנשים אחרים עם מוגבלות קוגניטיבית.
ההרצאה נישאה בכנס הבינלאומי השישי של בית איזי שפירא בתחום המוגבלויות: “אחדות ושונות – הלכה למעשה” – 2015