מאגר הידע

 

וובינרים והרצאות

  • ג’ין יודס – מנכ”לית, בית איזי שפירא
    מנכ”לית בית איזי שפירא, ג’ין יודס, הציגה את נושא ההשתתפות הפוליטית והכרה שוויונית בפני החוק, במסגרת שולחן עגול שנערך במליאה הכללית של וועידת המדינות החברות לאמנה הבינלאומית לזכויות אנשים עם מוגבלויות.

  • כב’ השופט מיכאל שפיצר, מנהל בתי המשפט
    מערכת בתי המשפט מחויבת לערכי שוויון, כבוד, וזכותו של כל אדם עם מוגבלות לקבל שירותים לפי צרכיו. בדבריו על הפעילות בתחום שוויון הזכויות לאנשים עם מוגבלויות במערכת המשפט, עמד השופט מיכאל שפיצר, מנהל בתי המשפט, על מכלול האופנים בהם פועלת מערכת המשפט למניעת הפלייה ויצירת הזדמנויות שוות לכל אדם על ידי הנגשת בתי המשפט והמשפט עצמו לציבור המתדיינים, העובדים והשופטים.
    דברי פתיחה שנשא כב’ השופט מיכאל שפיצר, מנהל בתי המשפט, ביום עיון “חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (1998) – הישגים, יעדים ואתגרים” שהתקיים בבית המשפט העליון ב – 6  בינואר 2016.

  • כב’ השופטת דליה דורנר, שופטת בית המשפט העליון בדימוס
    בהרצאתה על שוויון והשתלבות בקהילה של אנשים עם מוגבלות, הדגישה שופטת בית המשפט העליון בדימוס דליה דורנר את חשיבות יישום חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, על מנת לאפשר מימוש מלא של הפוטנציאל הגלום בכל אחד ואת שילובם בחברה של ילדים ואנשים עם מוגבלות. את חינוך הציבור לקבלת האחר ושילובו יש להתחיל בגיל צעיר כדי שילדים יכירו ויחיו ביחד עם חבריהם עם המוגבלות.
    הרצאתה של כב’ השופטת דליה דורנר, שופטת בית המשפט העליון בדימוס, שנישאה ביום עיון “חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (1998) – הישגים, יעדים ואתגרים” שהתקיים בבית המשפט העליון ב – 6  בינואר 2016.

  • עו”ד דיוויד לפופסקי – מרצה למשפטים, פעיל חברתי לקידום זכויות וחקיקה בתחום המוגבלויות, הכלה ושוויון בקנדה, יו”ר “ברית חוק נגישות לתושבי אונטריו עם מוגבלויות”, יו”ר משותף “קנדה ללא חסמים”
    עו”ד לפופסקי מתאר את מאבקיו, הצלחותיו ותפיסת עולמו בהיבטים שונים ורחבים של שילוב ונגישות במערכת החינוך.

  • יואב קריים – בית איזי שפירא, ישראל
    מר יואב קריים, פעיל לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ויו”ר המועצה הארצית לשיקום נכי נפש בקהילה, מדבר בהרצאתו על שיח המדגיש זהויות, ומציין כי שיח כזה יאפשר לאנשים עם מוגבלות להגדיר מחדש את קבוצות ההשתייכות שלהם ואת הייחודי לכל אחד מהם.

    ההרצאה נישאה בכנס הבינלאומי השישי של בית איזי שפירא בתחום המוגבלויות: “אחדות ושונות – הלכה למעשה” – 2015

  • עו”ד יותם טולוב – בזכות, ישראל
    עו”ד טולוב מציג את הממצאים הראשונים של מחקר הערכה שעורך ארגון “בזכות” על מתן קבלת החלטות נתמכת לאנשים עם מוגבלויות שונות הנמצאים תחת אפוטרופסות אך מבקשים להגביר את חירותם.

    ההרצאה נישאה בכנס הבינלאומי השישי של בית איזי שפירא בתחום המוגבלויות: “אחדות ושונות – הלכה למעשה” – 2015

  • עו”ד ולרי זליכה – בית איזי שפירא, ישראל
    עו”ד רוני רוטלר – אוניברסיטת בר אילן, ישראל
    ד”ר דבורית גלעד – אוניברסיטת חיפה, ישראל
    ההרצאה עוסקת בסוגיות ערכיות, משפטיות ופרקטיות באשר לזכות של אדם עם מוגבלות להינשא, להוליד ילדים, היקף החובה המוטלת על המדינה לסייע לאדם הן בסוגיית ההולדה והן בגידול הילד.

    ההרצאה נישאה בכנס הבינלאומי השישי של בית איזי שפירא בתחום המוגבלויות: “אחדות ושונות – הלכה למעשה” – 2015

  • גדעון שלום – משרד הרווחה, ישראל
    מר שלום מציג בהרצאתו את מגוון אפשרויות הדיור המוצעות לאנשים עם מוגבלות בקהילה ובמוסדות בישראל.

    ההרצאה נישאה בכנס הבינלאומי השישי של בית איזי שפירא בתחום המוגבלויות: “אחדות ושונות – הלכה למעשה” – 2015

  • ג'ין יודס – מנכ"לית, בית איזי שפירא
    נאומה של ג'ין יודס, מנכ"לית בית איזי שפירא במושב בנושא "חינוך – הכוח המניע העצמת נשים" שהתקיים בועדה למעמד האישה של האו"ם במרץ 2015, בו תיארה את פגיעותן הכפולה של נשים עם מוגבלויות, והדגישה את הצורך במאבק משותף של נשים עם ובלי מוגבלויות על זכויותיהן ומקומן בחברה.

  • פרופ’ ארלן קנטר – הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת סירקיוז, ארה”ב
    בעקבות האמנה הבינלאומית בדבר זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות, טוענת פרופ’ קנטר בהרצאתה כי יש לזנוח את תפיסת החיים בקהילה כפי שהייתה עד כה,  ולקדם את התפיסה  כי לאנשים עם מוגבלות קיימת הזכות לא רק לחיות בקהילה, אלא גם לחיות בה לפי בחירתם: בבית משלהם או בבית בו יחיו בחברתם של אנשים נוספים.
    ההרצאה נישאה בכנס הבינלאומי החמישי של בית איזי שפירא “לומדים מהאתמול מעצבים את המחר” – 2011