מאגר הידע

בית איזי שפירא הינו ארגון לומד ומלמד הפועל לפיתוח ידע חדשני, מחקרי ומעשי בתחום המוגבלויות ולהפצתו.
במאגר הידע ניתן למצוא מאמרים, חוברות, הרצאות, מצגות, סרטונים, ספרים וכתבי עת אודות היבטים שונים של מוגבלות, פרי עטם של אנשי צוות בית איזי שפירא ועמיתים לתחום. הנכם מוזמנים לעיין במאגר הידע, וכן להפנות אלינו חומרים רלוונטיים לפרסום בו.

תוצאות החיפוש:

תוצאות 1 – 10 מתוך 12
  • עריכה: טובה אליאסף – מנהלת ספרייה ומרכז מידע, בית איזי שפירא
    מידע והסברים על פרק ט’: ביטוח נכות, בחוק הביטוח הלאומי.

  • עו”ד רוני רוטלר – הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלויות לזכרו של פרופ’ יעקב נאמן, הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר אילן
    ד”ר מיה גפן – הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלויות לזכרו של פרופ’ יעקב נאמן, הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר אילן
    גילת האברד – סטודנטית, הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלויות לזכרו של פרופ’ יעקב נאמן, הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר אילן
    ארד קלמן – סטודנטית, הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלויות לזכרו של פרופ’ יעקב נאמן, הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר אילן
    במסמך מיפוי של השירותים הניתנים לילדים ונוער עם מוגבלות על ידי משרדי הממשלה השונים: (1) משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים (לרבות המוסד לביטוח לאומי); (2) משרד החינוך; (3) ומשרד הבריאות, בחלוקה לשש אוכלוסיות: (1) אוטיזם; (2) מוגבלות שכלית התפתחותית; (3) מוגבלות פיזית; (4) מוגבלות חושית (שמיעה); (5) מוגבלות חושית (ראייה) ו-(6) ולקויי למידה מורכבים עם הנמכה קוגניטיבית.

  • יצחק הירשברג – פסיכותרפיסט, מנהל המרכז לטיפול רגשי בילד ובמשפחה, בית איזי שפירא
    מאמרו של יצחק הירשברג עוסק בשאלות האם יש הבדלים בין נכות של נשים לנכות של גברים, מהי התייחסות הסביבה לנכות של גבר לעומת התייחסותה לנכות של אישה,  ובמה שונים הדימוי והתפיסה העצמיים אצל גבר או אישה עם מוגבלות. 

  • מאג’דה מרעי – מנהלת מרכז סינדיאן, בית איזי שפירא
    במוקד המחקר עומדות אימהות לילדים עם נכות התפתחותית בחברה הערבית בישראל ומטרתו היא לבחון את השפעת הרגשת הסטיגמה ורמת איכות החיים בקרב אימהות ערביות מוסלמיות לילדים עם נכות התפתחותית בגיל הרך על רמת שיתוף הפעולה שלהן עם אנשי מקצוע במסגרת שיקומית/חינוכית שבה מבקר ילדן. 

  • רחלי בלום – קלינאית תקשורת, המרכז לייעוץ טכנולוגי, בית איזי שפירא
    אורית גרינשטיין – מרפאה בעיסוק ומורשית נגישות השירות, המרכז לייעוץ טכנולוגי בית איזי שפירא ופרויקט הנגשת תקשורת עמותת IsrALS
    במאמר על השפעתה של הטכנולוגיה בכלל, והטכנולוגיה המסייעת בפרט, על קידום יכולותיהם התקשורתיות של
    ילדים ומבוגרים עם מוגבלות פיזית ועל המשמעות של אמצעים אלו בכל הקשור לשילוב בחברה.
    המאמר פורסם לראשונה ב: “שיקום: בטאון עמותת חומש”.

  • ד”ר דנה רוט – מנהלת מחלקת מחקר והערכה, בית איזי שפירא
    הרצאתה של ד”ר דנה רוט, על המחקר שערכה בשיתוף עם ד”ר שירלי ורנר וחלי פרץ, נישאה בכנס “פסיפס החיים” שנערך לרגל יום תסמונת דאון הבינלאומי 2016 .
    המחקר השווה בין עמדות של ילדי גן חובה כלפי ילדים עם מוגבלות פיזית, ילדים עם לקות שמיעה וילדים רגילים.

  • דפנה רביב-כרמי – מחלקת מחקר והערכה, בית איזי שפירא
    נשים עם מוגבלות פיזית, קוגניטיבית, נפשית וחושית נאלצות להתמודד לא רק עם קשיי המוגבלות עצמה אלא גם להאבק על זכותן הבסיסית להיות אימהוֹת. במאמר סקירה ספרותית אודות עולמן של אימהוֹת עם מוגבלות, שלבי ההריון, הלידה וההורות תוך  התייחסות לפרספקטיבות מעולם המשפט, הרפואה והחברה בארץ ובעולם. 

  • טניה אסקיו – בית איזי שפירא, ישראל
    בהרצאתה מציגה טניה אסקיו את מודל פארק חברים המשלב תפיסה של נגישות פיזית עם הפעלה של תכניות הסברה חינוכיות וחברתיות המכוונות ליצירת שינוי חברתי ולהבטחת שילובם של ילדים עם מוגבלות בפעילות הפנאי בקהילה.

    ההרצאה נישאה בכנס הבינלאומי השישי של בית איזי שפירא בתחום המוגבלויות: “אחדות ושונות – הלכה למעשה” – 2015

  • ד”ר שירלי ורנר, האוניברסיטה העברית, ירושלים
    חלי פרץ, חוקרת ומעריכה, בית איזי שפירא
    ד”ר דנה רוט – מנהלת מחלקת מחקר והערכה, בית איזי שפירא

    מחקרן של ד”ר שירלי ורנר, חלי פרץ וד”ר דנה רוט הוא מחקר ראשון מסוגו בישראל שבוצע ביוזמת בית איזי שפירא כתוצאה מהניסיון הנצבר במהלך שנים רבות של פעילות מגוונת, העוסקת בנושא עמדות הקהילה כלפי אנשים עם מוגבלות. המחקר השווה בין עמדות של ילדי גן חובה כלפי ילדים עם מוגבלות פיזית, ילדים עם לקות שמיעה וילדים רגילים. 
    מן הממצאים עולה כי הילדים הביעו עמדות חיוביות יותר, בכל הממדים, כלפי ילדים ללא מוגבלות בהשוואה לעמדות כלפי ילדים עם מוגבלות פיזית או חושית. הם מצביעים על החשיבות בחינוך כבר מהגיל הרך, בהעברת מידע תואם גיל לילדים ובשילוב ההורים וצוותי החינוך בבנייה ובעיצוב של עמדות חיוביות וביצירת תשתית מוצקה לחברה מכילה ומקבלת. 

  • מיכל ליבוביץ – מרפאה בעיסוק (M. Sc. OT), אחראית גינה טיפולית במרכז הרפואי רעות לשיקום ולמחלות ממושכות בתל אביב, בית ספר לחינוך מיוחד “עידוד” ברחובות
    גינון טיפולי הוא השימוש בצמחים, בפעילויות גינון, בקרבה ובאהבה המולדת של האדם לטבע, כאמצעי לשיפור איכות חיים פיזית ונפשית. המאמר מתאר מהו גינון טיפולי, מיהו המטפל ומהו התהליך הטיפולי ויתרונותיו.
    המאמר פורסם לראשונה ב: “שקום: בטאון עמותת חומש”.